WIJ ZIJN OPEN! Het Israel Centrum in Nijkerk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 en op zaterdagen van 10:00 tot 16:00. | MA-VR: 033-2458814 ook voor bestellingen! 

Barkan Classic Pinot Noir

Barkan Classic Pinot Noir 
Wijn uit de woestijn! De wijngaarden van deze volle krachtige, granaatrode wijn liggen in de Negev woestijn. Op deze mineraalrijke plaats, waar de nachten koud en de dagen hee zijn, komen de druiven tot wasdom en geven een mooie wijn met de geur en smaak van donkere besvruchten met lichte tonen van munt en specerijen. De afdronk is lang en zacht. Een prima begeleider van rijke pastasauzen, pittige worst, belegen tot zeer belegen kaas en wildgerechten.

Van onze vinoloog:

Kleur
Granaatrood
Geur
Besvruchten, specerijen en tonen van munt
Smaak
Volle smaak van rijpe donkere besvruchten zoals zwarte bes en bramen, de kruidige tonen zijn aanwezig maar treden niet op de voorgrond. Dat geldt ook voor de munt. De rijpe tannine (het natuurlijke conserveringsmiddel in de druif) zorgt voor een heerlijke volle maar ook zachte wijn.
Afdronk
Lang
Wijn/spijs
Drinken bij rijke (zelfgemaakte) pastasauzen, belegen harde kazen, pittige worst en wildgerechten. Bij wildgerechten mag u ook aan kalkoen of een lekkere scharrelkip denken. Noten, paté en olijven passen bij de meeste rode wijnen.
Opmerking
De druiven voor deze wijn komen uit de Negev woestijn die bestaat uit een bonte verzameling van grondsoorten die ook nog eens vermengd zijn met grote en kleine keien van diverse steensoorten. Door de verschillen in grondsoorten krijgt de druif zijn eigen specifieke smaak en is hij heel anders dan bijv. uit de Franse Bourgogne wat de bakermat is van de Pinot Noir.
In grote lijnen blijven de kenmerken van de Pinot Noir bestaan, maar er zijn kleine verschillen die de wijn uniek maken. Door de druppelirrigatie in de Negev (en in andere wijngaarden) zijn de smaak verschillen tussen de oogstjaren heel minimaal. De woestijn zal bloeien als een roos staat er in de Bijbel, en dat is werkelijkheid geworden met de aanplant van wijngaarden.

Art. 09300

In verband met het risico op breuk bij verzending is de minimum bestelhoeveelheid voor wijnen: 6 flessen (assorti) of een veelvoud hiervan.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Barkan Classic Pinot Noir
Uw waardering