WIJ ZIJN OPEN! Het Israel Centrum in Nijkerk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 en op zaterdagen van 10:00 tot 16:00. | MA-VR: 033-2458814 ook voor bestellingen! 

Segal Levant Argaman

Segal Levant 2017
Single Vineyard Judean Foothills
Foothills zijn uitlopers van de hogere heuvels
Argaman

Argaman is een kruising tussen de Carignan en Souzao druif. Prof. Roy Spiegel van het Vulcani Institute ontwikkelde de kruising. De naam Argaman is Hebreeuws voor diep paars.

Kleur: diep rood (paars)
Geur: besvruchten zoals bramen en vlierbessen
Smaak: stevige smaak van rode besvruchten, kreupelhout en op de achtergrond ietwat kruidig, zachte romige smaak
Afdronk: lang
Wijn/spijs: een lekker stukje rood vlees (denk ook aan lamsvlees), rijpe niet al te oude harde kazen, pittige bonenschotels (Goeie zak Hak), boerenpaté, pastaschotels op tomatenbasis, pittige harde worstsoorten, Mediterraanse gerechten
Opmerking: Het oogstjaar 2017 wat ik in 2019 proefde was nog heel jong. 3-5 jaar opleg is goed voor deze wijn. De stevige volle wijn is heel toegankelijk en niet echt zwaar. Als de druiven geoogst worden uit 1 wijngaard dan weet de wijnmaker precies welke smaken de bodem aan de druif heeft gegeven en kan hij deze optimaal benutten.

09197

In verband met breukvrije verzending is de minimum bestelhoeveelheid voor wijnen: 6 flessen (assorti) of een veelvoud hiervan.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Segal Levant Argaman
Uw waardering