Het Israel Centrum in Nijkerk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 en op zaterdagen van 10:00 tot 16:00. | 033-2458814 ook voor bestellingen! 

Segal Cabernet Sauvignon Merlot

Segal Cabernet Sauvignon-Merlot 
Art. 09203

Helderrode droge wijn waarin u in geur en smaak mooie, volle fruittonen herkent en hele lichte kruiden. De wijn is stevig maar niet zwaar en heeft een lange afdronk. Hij is nog jong en heeft ruim tannine. De wijn komt heel goed tot zijn recht bij een stukje rood vlees in een gebonden saus, witlof en haricots verts. Bij belegen kaas wordt de wijn zachter van smaak. 
Kleur
helder rood 
Geur
rode en donkere besvruchten, zacht kruidig met zoete tonen
Smaak
nog ruim tannine, mooie volle frisse fruittonen die doen denken aan bosvruchten, de zoete tonen uit de geur komen terug in de smaak, hele milde kruiden 
Afdronk
lang 
Wijn/spijs
mooi stukje rood vlees in een gebonden saus met kanstanje champignons en sjalot, aardappelkroketjes, gekarameliseerde witlof, haricots verts (evt in rolletje ontbijtspek) 
Opmerking
De wijn is nog jong en heeft ruim tannine. In een geschikte ruimte (kelder) kan de wijn 5 jaar of langer rijpen. Leg de fles horizontaal zodat de kurk niet uitdroogt. Nu drinken kan, maar geef de wijn dan minstens een uur lucht of doe hem in een karaf. Bij een gerecht of bij een stukje belegen kaas wordt de wijn zachter van smaak door de eiwitten uit de kaas. Prachtige wijn die ook de echte wijnkenner blij zal maken.

De prijs/kwaliteit is heel goed en ik hoop dan ook dat er veel mensen zullen zijn die het geduld kunnen opbrengen om de wijn een poosje te laten rijpen. Mijn advies is om een doos van 12 flessen te kopen en na 3 jaar een fles te proeven. Daarna proeft u ieder jaar 1-2 flessen tot het moment dat u de wijn op zijn best vindt. Eventuele restant flessen drinkt u daarna binnen 6 maanden op.

In verband met het risico op breuk bij verzending is de minimum bestelhoeveelheid voor wijnen: 6 flessen (assorti) of een veelvoud hiervan.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Segal Cabernet Sauvignon Merlot
Uw waardering