Reguliere openingstijden: ma t/m vrij 09.00-17.00u, za 10.00-16.00u. Wijnproeverij op 9, 10 & 11 augustus!

Jubileumwijn in 1-fleskist

Jubileum wijn 70 jaar Israel

Prachtige Cabernet Sauvignon (2017) in genummerde fles. Geleverd in houten 1-fleskist.

Kleur
helder granaatrood

Geur
rode besvruchten o.a. framboos, zachte tonen van zwarte peper en confituur

Smaak
nog heel veel tannine, in de besvruchten komt de smaak van framboos duidelijker naar voren dan bijv. zwarte bessen. De zachte tonen van zwarte peper zijn goed te herkennen alsmede hele milde tonen van hout

Afdronk
redelijk lang

Wijn/Spijs
een mooi stukje rood vlees, stoffschotels met rundvlees, paprika, courgette en aubergine. Een stukje jong belegen/belegen kaas is een klassieker met veel rode wijnen, Rijk gevulde (zelfgemaakte) pastasaus op basis van tomaat, boerenpaté, lamsbout of ander lamsvlees

Opmerking
de wijn is nog heel jong en gesloten met veel tanninen. Een prachtige wijn om 70 jaar Israël te vieren. Na heel ruim luchten, 1 ½ tot 2 uur, werd de geur en smaak van framboos minder en kwam de zwarte bes meer naar voren.
Hetzelfde gebeurde ook met de andere geuren en smaken. Onder goede omstandigheden, wijnkelder of klimaatkast, kan de wijn 5-7 jaar rijpen. 

Minder geduld: geef de wijn dan ruim lucht en schenk hem bij een maaltijd of stukje kaas etc.
Als de wijn jong gedronken wordt, tussen nu en 2019, zijn het deze geur en smaak veranderingen die de wijn boeiend maken.

Een rijpingstijd is altijd een verwachting omdat wijn een natuurproduct is, maar ik kijk er naar uit om de wijn na 5-7 jaar nog eens te proeven.

Gooi de lege fles zeker niet in de glasbak maar bewaar hem als aandenken

Art. 09459


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jubileumwijn in 1-fleskist
Uw waardering